Imatges mapa turístic Morella
  1. Et trobes a
  2. Inici >
  3. Passejos, senders i BTT >
  4. GR-331 Els Ports - Camí de Conquesta
facebook twitter
Imatges: 1 2 3 4 5 6 7

GR-331 Els Ports - Camí de Conquestavolver

Al llarg d’estos últims anys, la Mancomunitat Comarcal Els Ports ha estat treballant en el Camí de Conquesta, un projecte que a través de la cultura y el turisme actiu, mostra tots els valors i referents del destí Els Ports.

El projecte s’inspira en la base històrica dels orígens dels nostres pobles, element diferenciador d’on naix l’autenticitat de la comarca, per ser el que ha determinat ja no només l’esdevenir de cadascun d’ells, si no també la configuració d’una unitat singular amb una llengua, cultura i tradicions pròpies, i un patrimoni arquitectònic, viari, gastronòmic i arqueològic únic.

 Aquests són els termes del castell de Morella en temps de pau i de guerra:

Des de l'Andador fins Fredes, 

Benifassà, Vallibona, Vallivana, 

Catí, la Canà d'Ares, Portell,

La Mata i des d'allí fins l'Andador".

Així, naix un sender circular que transcorre pels principals camins que unien tradicionalment els diferents nuclis urbans de la comarca, travessant valls, rius i muntanyes i mostrant a les persones que el recorren tots els elements que fan que esta terra siga autèntica: fonts, assegadors, ermites, jaciments arqueològics i paleontològics, reserves naturals, arbres monumentals i paisatges únics, entre altres.

Aquesta ruta tematitzada ha sigut homologada com a sender de Gran Recorregut, amb el nom de GR 331 Els Ports – Camí de Conquesta, i uneix els onze pobles que formen part de la Mancomunitat Comarcal Els Ports a través d'un total de 166km repartits en 15 etapes.

Per tal de recórrer el sender i obtindre tota la informació al respecte (informació tècnica dels recorreguts, altimetries, tracks, etc.), s’ha editat una topoguia, que pot adquirir-se a les oficines de turisme, ajuntaments i llibreries de tota la comarca dels Ports i altres llocs de la Comunitat Valenciana i voltants, tant en castellà com en valencià. Amb aquesta, obtindrà una caixa amb els plànols de les diferents etapes i una motxilla del Camí.

També es pot descarregar una aplicació per a mòbils anomenada “Camí de Conquesta”, que permet visualitzar recreacions històriques dels fets ocorreguts a cada punt, escoltar explicacions de la història d’alguns altres o visitar virtualment llocs de gran interès dels municipis, però  que, per diverses causes, tenen difícil accés. Així mateix, trobaran pels carrers dels pobles enllaços amb codis QR a través de la lectura dels quals, podran obtindre informació històrica i patrimonial.


Al llarg de la ruta, podreu gaudir de natura, cultura, arquitectura, arqueologia, paisatges espectaculars i xicotetes mostres del passat i present d’una terra molt especial. Un recorregut pels orígens medievals de Els Ports, quan, amb la conquesta de Morella (1232) i poblacions del voltant per part de Blasc d’Alagó, majordom major del rei Jaume I, s’inicia la conquesta del Regne de València.

 
Més informació ací.

Oficina de Turisme

Condicions legals

Crèdits

arc·estudi
Ajuntament de Morella Patronat Municipal Turisme de Morella asetmyco MORELLA COMUNITAT VALENCIANA UNIÓN EUROPEA L´oratge