Imatges mapa turístic Morella
  1. Et trobes a
  2. Inici >
  3. Cultura i Patrimoni >
  4. La Basílica
facebook twitter
Façana amb llum Basilica Santa Maria la Major
Imatges: 1 2 3 4 5 6 7 8
Façana amb llum Basilica Santa Maria la Major

La Basílica volver

La Basílica Arxiprestal Santa Maria la Major es un dels temples més bells del mediterrani, una veritable joia del gòtic religiòs. Reuneix en la mateixa façana dues portes de gran interés tant arquitectònic com escultòric, la dels Apostols i la de les Verges. 

A l'interior destaquen, l'escala del cor enrollada magistralment a una de les pilastres, l'escena del judici final del rerecor i la volta del cor, molt rebaixada desafiant les lleis de l'arquitectura.  

La nuesa de la pedra pròpia de les esglésies gòtiques fa contrast amb l'altar major d'estil "churrigueresco", remarcant la seua bellesa. Igualment bell es l'orgue barroc de Turull, del       s. XVIII, considerat el més important de la Comunitat Valenciana, consta de més de 3000 tubs que emanen un so espectacular. Cada any a l'Agost hi ha un festival de música barroca que agafa a l'orgue de protagonista. 

 

La Basílica també te un museu, el Museu Arxiprestal, amb obres de pintura i orfebreria religiosa. Se visita conjuntament amb la Basílica.

HORARI DE VISITA:
De dilluns a dissabte de 10h a 14 i de 15h a 18h.
Diumenge de 12h15 a 17h ininterrompudament.

* Aquests horaris poden patir xicotetes modificacions a raó de la litúrgia.

PREU: 2,50€
2€ +65 anys 6-16 anys, estudiants -25 anys, carnet jove, discapacitats
Grups: + 25 personas, 2€ 
Xiquets menors de 6 anys acompanyats per un adult, entrada lliure. 

Oficina de Turisme

Condicions legals

Crèdits

arc·estudi
Ajuntament de Morella Patronat Municipal Turisme de Morella asetmyco MORELLA COMUNITAT VALENCIANA UNIÓN EUROPEA L´oratge