Imatges mapa turístic Morella
  1. Et trobes a
  2. Inici >
  3. Cultura i Patrimoni >
  4. La Basílica
facebook twitter
Interior Basilica
Imatges: 1 2 3 4 5 6 7 8
Interior Basilica

La Basílica volver

ESGLÉSIA ARXIPRESTAL SANTA MARIA LA MAJOR

El millor art sacre mediterrani

La Basílica Arxiprestal Santa Maria la Major es un dels temples més bells de la mediterrània, una veritable joia del gòtic religiòs. Reuneix en la mateixa façana dues portes de gran interés tant arquitectònic com escultòric, la dels Apostols i la de les Verges.

A l'interior destaquen, l'escala del cor enrotllada magistralment a una de les pilastres, l'escena del judici final del rerecor i la volta del cor, molt rebaixada desafiant les lleis de l'arquitectura.  

La nuesa de la pedra pròpia de les esglésies gòtiques fa contrast amb l'altar major d'estil xorigueresc, destacant també els grans i colorits rosetons de vidrieres originals de l'escola valenciana del s. XIV. L'orgue monumental que encara es conserva, creat per Turull, de l'escola Aragonesa, en 1719, es pot gaudir avui amb el so ple dels més de 3.000 tubs en el marc del Festival Internacional de Música d'Orgue que cada mes d'Agost es celebra a Morella.

 

 

 

La Basílica també te un museu, el Museu Arxiprestal, amb obres de pintura i orfebreria religiosa. Es visita conjuntament amb l'entrada a la Basílica.

HORARI DE VISITA:
De dilluns a dissabte de 10h-14h i de 15h-18h
Diumenge de 10h a 11h30 i de 12h15 a 15h.

* Aquests horaris poden patir xicotetes modificacions a raó de la litúrgia.

 

PREU: 2,50€
2€: +65 anys, 6-16 anys, estudiants -25 anys, carnet jove, discapacitats i grups + 25 persones.
Xiquets menors de 6 anys acompanyats per un adult i docents acreditats, entrada lliure. 

MONUMENT ACCESSIBLE

Oficina de Turisme

Condicions legals

Crèdits

arc·estudi
Ajuntament de Morella Patronat Municipal Turisme de Morella asetmyco MORELLA COMUNITAT VALENCIANA UNIÓN EUROPEA L´oratge