Imatges mapa turístic Morella
  1. Et trobes a
  2. Inici >
  3. Cultura i Patrimoni >
  4. El Castell
facebook twitter
Imatges: 1 2 3 4 5

El Castell volver

El Castell de Morella, imponent fortalesa militar construïda aprofitant la roca natural, deu la seua importància i encant a aquesta situació privilegiada. Aquesta construcció ha fet de l'enclau un lloc estratègic de primer ordre, fortalesa inexpugnable que ha permès el domini i control del pas natural de l'interior a la costa. 

La mola on s'asenta l'actual Castell ha estat habitada des de temps antics, s'han trobat restes del Neolític, del Bronze i del Ferro, també els ibers aplegaren fins a aquestes terres. Pero es en l'època romana i després amb l'arribada dels visigots, àrabs i finalment els cristians, quan el Castell va agafant forma, es fortifica la mola i va canviant segons les diferents civilitzacions que l'habiten. 

A partir de la conquesta cristiana als àrabs i les reformes dels segles XIII-XIV, la resta de futures transformacions estaran marcades pels avanços tecnològics de l'art de la guerra.

No va haver guerra o lluïta que es fera en Espanya, que no tinguera com a escenari el Castell de Morella, la guerra de les Germanies, la guerra de Successió, la guerra de la Independència i les guerres carlistes, totes elles van configurar l'evolució i l'aparença actual de l'enclau. 

El Castell també fou testimoni del pas del personatges ben importants: Abderraman III, el Cid, Jaume I, el rei Ferran d'Antequera, el Papa Luna, Sant Vicent Ferrer, el príncep de Viana i el general Cabrera. Les seues accions i també les seves paraules formen part de la història de Morella. 

Podeu seguir les petjades d'aquesta història mentre aneu pujant a la plaça d'Armes, des d'on podreu gaudir d'unes vistes espectaculars. A més abans d'arribar al punt més alt ens trobem amb el Palau del Gobernador (obert fins les 15h), construït en una cova neolítica, al seu interior n'hi ha una exposició del pasat, present i futur del Castell. 

HORARI DE VISITA:

DE DILLUNS A DIUMENGE
11h-19h (Estiu)
11h-17h (Hivern) 

PREU: 3,50€
2,50€ +65 anys, 6-16 anys, estudiants -25 anys, carnet jove, discapacitats
Grups: + 25 persones, 1,50€
Menors de 6 anys acompanyats per un adult, entrada lliure.  

ENTRADA: pel Convent de Sant Francesc. Es visiten els dos monuments conjuntament. 

 

Oficina de Turisme

Condicions legals

Crèdits

arc·estudi
Ajuntament de Morella Patronat Municipal Turisme de Morella asetmyco MORELLA COMUNITAT VALENCIANA UNIÓN EUROPEA L´oratge