Imatges mapa turístic Morella
  1. Et trobes a
  2. Inici >
  3. Cultura i Patrimoni >
  4. El Castell
facebook twitter
Imatges: 1 2 3 4 5

El Castell volver

El Castell de Morella, imponent fortalesa militar construïda aprofitant la roca natural, deu la seua importància i encant a aquesta situació privilegiada. Aquesta construcció ha fet de l'enclau un lloc estratègic de primer ordre, fortalesa inexpugnable que ha permès el domini i control del pas natural de l'interior a la costa. 

La mola aon s'asenta l'actual Castell ha estat habitada des de temps antics, s'han trobat restes del Neolític, del Bronze i del Ferro, també els ibers aplegaren fins a aquestes terres. Pero es en l'època romana i després amb l'arribada dels visigots, àrabs i finalment els cristians quan el Castell va agafant forma, se fortifica la mola i va canviant segons les diferents civilitzacions que l'habiten. 

A partir de la conquesta cristiana als àrabs i les reformes dels segles XIII-XIV, la resta de futures transformacions estaran marcades pels avanços tecnològics de l'art de la guerra.

No va hi haver guerra o lluïta que es fera en Espanya, que no tinguera com a escenari el Castell de Morella, la guerra de les Germanies, la guerra de Successió, la guerra de la Independència i les guerres carlistes, totes elles van configurar l'evolució i l'aparença actual de l'enclau. 

El Castell també fou testimoni del pas dels personatges més importants, Abderraman III, el Cid, Jaume I, el rei Ferran d'Antequera, el Papa Luna, Sant Vicent Ferrer, el príncep de Viana i el general Cabrera, les seues accions i també les paraules formen part de la seua història. 

Pots seguir les petjades d'aquesta història mentre vas pujant a la plaça d'Armes, des d'on podràs gaudir d'unes vistes espectaculars. A més abans d'arribar al punt més alt ens trobem amb el Palau del Gobernador, construït en una cova neolítica, al seu interior n'hi ha una exposició del pasat, present i futur del Castell. 

HORARI DE VISITA: 

DE DILLUNS A DIUMENGE
11h-19h (Estiu)
11h-17h (Hivern) 

PREU: 3,50€
2,50€ +65 anys, 6-16 anys, estudiants -25 anys, carnet jove, discapacitats
Grupos: + 25 persones, 1,50€
xiquets menors de 6 anys acompanyats per un adult, entrada lliure.  

ENTRADA: Convent de Sant Francesc. Se visiten els dos monuments conjuntament. 

 

Oficina de Turisme

Condicions legals

Crèdits

arc·estudi
Ajuntament de Morella Patronat Municipal Turisme de Morella asetmyco MORELLA COMUNITAT VALENCIANA UNIÓN EUROPEA L´oratge