Imatges mapa turístic Morella
  1. Et trobes a
  2. Inici >
  3. Viu Morella >
  4. "3Territoris, una mateixa terra"
facebook twitter
Imatges: 1

"3Territoris, una mateixa terra"volver

Morella (Castelló), Matarranya (Terol) i Terra Alta (Tarragona) estan dividides administrativament en tres províncies i comunitats diferents, però comparteixen una cultura i una forma de vida molt semblants. Sempre han estat molt vinculades degut a la seva proximitat geogràfica i, ara, a través d'aquest projecte intenten unir-se i posar en valor els recursos de les tres zones.
En èpoques passades, els antics llaços comercials, amb rutes que començaven a l'interior i arribaven fins al Mediterrani i viceversa; les fires, que suposaven el punt de trobada comercial; els vincles que s'estableixen entre les tradicions de cada comarca, similars en molts aspectes, la gastronomia, amb plats i postres que encara canvien de nom, tenen el mateix gust ... En l'actualitat, de caràcter agrícola i ramader, en els territoris es cultiva l'oliva, la vinya, l'ametlla. En ramaderia, els productes càrnics derivats del porc i del corder són la base econòmica de les tres àrees.

Les manifestacions culturals, la gastronomia, el paisatge, l'arquitectura o la llengua, fan que el visitant no distinguiscai les fronteres administratives, i relacione les tres comarques amb un únic territori. A més, per a un visitant és molt atractiu conèixer els tres territoris, ja que tenen moltes coses en comú, però també grans contrastos. Així, la zona compta amb un gran patrimoni monumental, pobles amb molt d'encant, muntanyes i rius espectaculars o un gran surtit de productes.

A continuació mostrem un futllet que s'ha editat conjuntament, en el qual es poden observar els tres territoris amb tots els punts d'interès marcats i informació turística.

FULLET TRES TERRITORIS, UNA MATEIXA TERRA 

 

Oficina de Turisme

Condicions legals

Crèdits

arc·estudi
Ajuntament de Morella Patronat Municipal Turisme de Morella asetmyco MORELLA COMUNITAT VALENCIANA UNIÓN EUROPEA L´oratge