Imatges mapa turístic Morella
  1. Et trobes a
  2. Inici >
  3. Gastronomia >
  4. Jornades de la Trufa de Morella 2019
facebook twitter
Imatges: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Jornades de la Trufa de Morella 2019volver

És temps d'assaborir un dels productes més preuats que ens ofereix la natura. La Tuber Melanosporum, més coneguda com a trufa negra, és un referent en les cuines morellanes tant per la seva tradició com pel seu caràcter innovador en la gastronomia contemporànea que no deixa d'experimentar amb l'extraordinari aroma que ofereix el fong rei per excel·lència.

La trufa negra es recol·lecta en els mesos hivernals. Creix baix terra, a uns 15-20 centímetres de profunditat, en la base d'àrbres com les carrasques o els roures amb els que conviu en simbiosi amb les seves arrels. Es caracteritza pel seu aspecte irregular, aspre, globós i negre. Els gossos “trufers”, cuidadosament ensinistrats en el seu olfacte, són els grans buscadors del preuat tubèrcul. Cap destacar que enguany es preveu una bona campanya gràcies a les tempestes d'estiu i les abundants pluges de la tardor, que el fred de l'hivern farà madurar

La trufa negra, un sabor inconfundible, únic, un plaer per als sentits.

Tant la recolecció de la trufa com la seva posterior comercialització la convertixen en un frut preuat i tambié enigmàtic. El mercat de la trufa està marcat per transaccions directes entre recol·lectors i compradors que procedixen de diversos territoris locals i nacionals. Només les muralles que envolten la ciutat de Morella són testimoni d'aquesta activitat que es realitza la nit de divendres.

El diamant negre, com el denominara un dels fundadors de la gastronomia moderna Brillat-Savarin, té una versatilitat exquisida en les cuines dels restaurants morellans. Trufa laminada simplement amb sal i oli, crua per acompanyar ensalades o carpaccios,  per aromatitzar receptes de brous o ous. Tambén enriquix les carns farcides, àdhuc brilla en els postres. La intensitat del seu sabor, l'aroma i la versatilitat que ofereix al cuinar-la, convertint aquest fruit en la joia de la cuina morellana.

Morella i gastronomia són un binomi inseparable. Durant tot l'any la capital de Els Ports oferix múltiples opcions per a degustar la seu gastronomia. Ara és temps de fred, vent, neu... i res millor que degustar l'art culinari d'aquesta època.

La setzena edició de les jornades gastronòmiques de la trufa ja és una realitat. Del 25 de gener al 10 de març el diamant negre torna a presidir les cuines dels restauradors morellans.

SHOW COOKING

• 25 de GENER 20:00h Show cooking Faixero/Lola
• 1 FEBRER 20:00h Show cooking l’Escudella
• 8 FEBRER 20:00h Show cooking Vinatea
• 15 FEBRER 20:00h Show cooking La Taverna del Forn
• 22-23-24 FEBRER 20:00h Morella Negra. Degustació de pintxos amb trufa dels restaurants: Fonda Moreno, Cardenal Ram y Palau dels Osset.
• 1 MARÇ 20:00h Show cooking Casa Roque
• 2 MARÇ 19:00h, entrada gratuíta, Taller Fruits de la terra
• 8 MARÇ 20:00h Show cooking Mesón del Pastor

Els Show Cooking es realitzaran a la Llotja de l'Ajuntament de Morella a les 20:00h · Entrada Show Cooking 5,00 € · Aforament limitat a 100 persones · Venda anticipada oficina de turisme.

Durant els show cookings es realitzaran degustacions dels vins de la Denominació d'Orige Terra Alta.

A més, emmarcada dintre de les Jornades, aplega la IV edició de Morella Negra: 22, 23 i 24 de febrer cap de setmana gastro-literari. Més informació ací.

Oficina de Turisme

Condicions legals

Crèdits

arc·estudi
Ajuntament de Morella Patronat Municipal Turisme de Morella asetmyco MORELLA COMUNITAT VALENCIANA UNIÓN EUROPEA L´oratge