Imatges mapa turístic Morella
  1. Et trobes a
  2. Inici >
  3. Passejos, senders i BTT >
  4. Rutes BTT >
  5. Centre BTT Els Ports - Ruta 6
facebook twitter

Centre BTT Els Ports - Ruta 6volver

Distància: 39.5 Km
Temps: 3h 42'.
Dificultat: Dificil / Desnivell: 835 m.

Dels alts a la Todolella

Aquesta ruta ens porta de nou al cim de la Serra de Refoies, a l'ermita de Sant Joaquim de la Menadella i ens porta exactament igual que ho fan les rutes nombres 5 i 7, solament que aquesta vegada, en coronar la serra, torçarem a l'esquerra en comptes de la dreta.

I així anirem per espai de poc més de quatre quilòmetres voltant pel tall de la serra, amb profunds paisatges a destra i sinistra, en els quals un mar de muntanyes s'estén fins a on la vista aconsegueix. Aquest llarg tram utilitza la pista que s'ha habilitat com a part del parc eòlic, així que pedalejarem sota aquests descomunals gegants. Les extraordinàries vistes no són un regal. A l'esforç d'aconseguir els cims se suma el de crestes, ja se sap que les pistes que es fan avui dia no es caminen amb miraments i encaren els desnivells sense embuts ni revoltes. Per tant ens tocarà esforçar-nos pujant dures rampes on a més el sòl solt és una dificultat afegida. Haurem de tenir molta cura en les baixades, doncs el recte traçat i el desnivell conviden a deixar-se portar i aconseguir una velocitat considerable, però la grava solta pot resultar perillosa.

Amb l'últim dels molins d'aquesta part del parc acaba el periple pel sostre de la serra, i la pista torça a l'esquerra. Hem de parar esment, doncs en poc més de 600 metres molt ràpids, la ruta deixa la pista de sobte i pren una sendera a l'esquerra que ens oferirà molt bons moments per a la pràctica de la BTT.

Oficina de Turisme

Condicions legals

Crèdits

arc·estudi
Ajuntament de Morella Patronat Municipal Turisme de Morella asetmyco MORELLA COMUNITAT VALENCIANA UNIÓN EUROPEA L´oratge