Imatges mapa turístic Morella
  1. Et trobes a
  2. Inici >
  3. Passejos, senders i BTT >
  4. Rutes BTT >
  5. Centre BTT Els Ports - Ruta 3
facebook twitter

Centre BTT Els Ports - Ruta 3volver

Distància: 30.9 Km
Temps : 3h 33'.
Dificultat: Dificil / Desnivell: 794 m.

Després dels barrancs i penya-segats

En aquesta ruta pujarem tant desnivell per camí com baixarem després. Efectivament, tindrem l'oportunitat inusual de poder ascendir llargs trams de sendera, alguns de terra, uns altres de roca o d'escales empedrades. Gràcies a ells, aquesta ruta posarà a prova la nostra perícia, i la nostra potència, un plaure per a molts amants de la BTT. Però no totes les sendes les prendrem pujant, queda dit que tant sendera com pugem ho baixarem després. Trobarem foscos trams d'empinat descens entre pinedes, -amb alguna revolta per a baixadors fins-, trams revirats, ràpids si volem i molt entretinguts, i després un llarg tros de sendera que discorre penjant sobre les penyes que tanquen un bonic barranc, per a planejar enmig del penya-segat, i després emprendre el descens per una sèrie de corbes empedrades.

Ve a ser recurrent en aquesta guia advertir que aquests trams, que tenen un alt atractiu per als afeccionats més tècnics, no han de servir de dissuasió per a altres afeccionats més assossegats. La qüestió està en la predisposició de cadascun. El que no es vaig poder pretendre, -ni per a uns ni per a uns altres-, és fer d'aquesta una ruta ràpida. El recorregut convida a gaudir del paisatge i del camí. Altres rutes hi ha per als quals se centren només en l'esportiu. Ací es tracta en cas contrari, i els punts tècnics són açò: punts, són trams curts i localitzats, enllaçats per uns altres molt menys exigents. Si no volem provar-los, bastarà cada vegada amb caminar escassos metres i muntar de nou sobre la BTT per a seguir gaudint de la ruta. I si alguna cosa li sobren a aquesta ruta són al·licients per a gaudir-la. Algunes de les millors estampes de tot el Centre BTT dels Ports les anem a trobar en aquest trajecte.

 

Oficina de Turisme

Condicions legals

Crèdits

arc·estudi
Ajuntament de Morella Patronat Municipal Turisme de Morella asetmyco MORELLA COMUNITAT VALENCIANA UNIÓN EUROPEA L´oratge