Imatges mapa turístic Morella
  1. Et trobes a
  2. Inici >
  3. Passejos, senders i BTT >
  4. Rutes BTT >
  5. Centre BTT Els Ports - Ruta 2
facebook twitter

Centre BTT Els Ports - Ruta 2volver

Distància: 17.7 Km
Temps: 2h 09'.
Dificultat: Dificil / Desnivell: 590 m.

Morella, en la línia del cel

Hi ha algunes imatges que n'hi ha prou amb veure-les una única vegada perquè queden per sempre impreses en la memòria. Són imatges inconfusibles, particulars, irrepetibles, belles. La silueta de Morellanes una d'elles: tan aviat una revolta del camí la mostre per primera vegada al viatger, aquest ho sabrà amb certesa, i romandrà sempre en el seu record.
La ruta que proposem fa obligatòria la càmera de fotos; és un itinerari de vistes de Morella, amb panoràmiques més espectaculars que les que podem contemplar des dels diferents accessos per carretera. El recorregut és una aqueixes tires de postals que venen en els llocs de records, però cosida a colps de pedal a lloms de la nostra BTT. No esperem, no obstant açò, un relaxat passeig. Anem a haver d'ascendir rampes que faran que el nostre pit retrunyisca amb cada batec, i anem a descendir unes altres que ens obligaran a concentrar els cinc sentits en el que fem, encara que també tindrem algun tram una miqueta més pla per a gaudir de les vistes. És una ruta curta, té en total uns 18 quilòmetres, però amb un ascens acumulat de poc més de 600 metres, un recorregut, doncs, breu però intens, i a més molt complet, en l'esportiu i en l'extra-esportiu.

El nivell de dificultat del trajecte (roig), ho és per diversos motius: un és que ens porta des de la Fàbrica Giner fins a l'altitud de creuer en un dur ascens bastant sostingut, per ferms alguna cosa solts per moments, però molt ciclable, un altre és el descens des de la Serra de l'Àguila fins al Bergantes, un descens empinat i tècnic, si la veritat és que els punts més compromesos són pocs i molt breus, i l'últim motiu és l'ascens fins a Morella, de nou molt dur. Aquests tres elements són els que determinen principalment el nivell de dificultat.

En tot cas, no són suficients per a fer aquesta ruta exclusiva per a esportistes entrenats i molt tècnics. El primer tram d'ascens, pujant-ho a peu no ens endarreriria més de 30 minuts sobre l'horari calculat. Menys fins i tot ens retardaria en descendir a peu el tram fins al Bergantes. I l'accés a Morella, a més de l'alternativa de desmuntar de la bici quan ens plaga, (el que ens demoraria menys d'aqueixos 30 minuts), podem fer-ho per la carretera d'entrada a Morella. Cadascú podrà triar en funció dels seus interessos, el seu nivell i el que li vinga de gust. En qualsevol cas, àdhuc emprant el doble del temps previst de dues hores, pot completar-se la ruta en un temps raonable, i mereix la pena, tant prenent-li-la amb calma com gaudint del seu vessant més esportiu.

Oficina de Turisme

Condicions legals

Crèdits

arc·estudi
Ajuntament de Morella Patronat Municipal Turisme de Morella asetmyco MORELLA COMUNITAT VALENCIANA UNIÓN EUROPEA L´oratge