Imatges mapa turístic Morella
  1. Et trobes a
  2. Inici >
  3. Passejos, senders i BTT >
  4. Senderisme >
  5. PR-CV 116 Morella - Forcall
facebook twitter

PR-CV 116 Morella - Forcallvolver

Distància: 15.15 Km
Temps: 3h 52'.
Dificultat: mitja
Topografía: 1:25.000 IGN. 544-II, 545-I.
1:50.000 IGN/SGE. 544 (29-21), 545 (30-21)

 

DOCUMENTS DEL SENDER

Track sender

Informació sender

 PDF RUTES DE SENDERISME

 

DESCRIPCIÓ DEL SENDER

Sender de menut recorregut PR-V 116. Està marcat amb línies blanques i grogues.

Fins el cim de la serra de l'Àguila seguim el GR-7. A partir d'aquest encreuament de camins, en comptes de seguir recte, girem a la dreta per la pista que segueix tota la carena de la serra fins arribar a la carretera de Morella a Cinctorres. Creuem la carretera i continuem per la pista que ens porta a la base de la mola de la Garumba.

Per pujar la mola, passem un portell, deixem el Mas de Segureta de la Mola a la dreta i prenem el camí que va pujant, que passa al costat d'una antiga bòbila (o teuleria). Més endavant, trobem una bassa que deixem a l'esquerra i, fent diverses esses, arribem a un portell de fusta, únic accés a la Mola per aquesta part.

Pugem una mica més amunt i trobem un pal que ens indica que la ruta trenca en direcció nord-oest. El punt més alt de la ruta és de 1125 m d'alçada. Seguim la vessant nord-est de la Mola, passant per una petita balma, on es guardaven ramats. Passem per un precipici amb parets de 30 a 50 metres, amb presència de voltors. Seguim per una sendera entre pins i carrasques que arriba a la pista que puja del Mas del Xorrador al Mas de la Mola.

Continuem per la pista, passem un portell. Seguidament, el camí es desvia a l'esquerra i abandona la pista quan aquesta torça bruscament a la dreta. En aquest punt trobem un portell i una font, la Font de la Carrasca. El camí segueix en direcció oest i, finalment, s'aboca a la terrassa de la roca del Migdia. Des d'allí es contempla una preciosa vista de Forcall, l'ermita de Sant Cristòfor i el castell de la Todolella. Descendim cap a l'ermita de la Consolació pel dipòsit d'aigua. Baixem a la carretera i, per darrere d'una petita ermita, arribem finalment a la Font de l'Om. En pocs minuts entrem a Forcall pel pont sobre el riu de Calders.

Oficina de Turisme

Condicions legals

Crèdits

arc·estudi
Ajuntament de Morella Patronat Municipal Turisme de Morella asetmyco MORELLA COMUNITAT VALENCIANA UNIÓN EUROPEA L´oratge