Imatges mapa turístic Morella
  1. Et trobes a
  2. Inici >
  3. Passejos, senders i BTT >
  4. Senderisme >
  5. PR-CV 217 Xiva-Ortells-Forcall
facebook twitter

PR-CV 217 Xiva-Ortells-Forcallvolver

Distància: 12.7 Km
Temps: 2h 55'
Dificultat: baixa
Topografía: 1:25.000 IGN. 545-I, 544-II, 520-III
1:50.000 IGN/SGE. 545 (30-21), 544 (29-21), 520 (30-2)

 

DOCUMENTS DEL SENDER

Track del sender

PDF RUTES DE SENDERISME

Informació del sender

DESCRIPCIÓ DEL SENDER

Sortim de Xiva pel carrer principal que arriba fins al final del poble. Seguim per la pista forestal seguint la primera cruïlla a la dreta. Després de travessar dos xicotets barrancs veiem, a la dreta, un indicador que ens assenyala la sendera que abandona la pista i segueix en pujada fins a un coll, el coll d'Ortells. Travessem un portell i seguim recte unes traces de sendera en descens que, de seguida, es fa evident. Passem un altre portell i continuem per la sendera fins arribar a una pista forestal. Seguim per la pista a l'esquerra i no l'abandonem fins trobar la carretera de Morella a Ortells.

Una vegada a la carretera veiem el poble d'Hortells uns 300 metres a la nostra dreta. Aquí les marques desapareixen, però cal seguir per la carretera cap a la dreta, fins trobar una pista que surt a l'esquerra (abans del poble) i baixa fins al riu Bergantes pel costat d'una pista de futbol sala.

La ruta creua el riu per unes roques que el travessen. A l'altra vora del riu, seguim a l'esquerra per una sendera sempre paral·lela a la llera de riu i remuntant. Arribem a un mas, a la vora del riu, situada sota una gran roca. El camí travessa el mas i segueix, fins a desembocar en una pista que seguim en la direcció que portem. Aquesta passa per unes granges i surt a la carretera d'entrada a Villores.
Seguim per la carretera a l'esquerra uns 100 metres aproximadament. De seguida a la dreta veiem les marques de PR. La ruta deixa la carretera i segueix al costat d'una caseta per pista fins que, més endavant, abandona la pista a l'esquerra per seguir per la sendera. La sendera -que puja i baixa- travessa una zona d'arbrat fins arribar a una altra pista que seguim a l'esquerra, on trobarem un pal indicatiu. Seguint aquesta pista arribem a Forcall travessant el riu Bergantes per un pont.

 

 

Oficina de Turisme

Condicions legals

Crèdits

arc·estudi
Ajuntament de Morella Patronat Municipal Turisme de Morella asetmyco MORELLA COMUNITAT VALENCIANA UNIÓN EUROPEA L´oratge