Imatges mapa turístic Morella
  1. Et trobes a
  2. Inici >
  3. Viu Morella >
  4. Coneix Els Ports
facebook twitter
Cinctorres
Imatges: 1 2 3
Cinctorres

Coneix Els Portsvolver

PAISATGES NATURALS,

HISTÒRICS I HUMANS

Terra de contrastos, que comparteix atractiu i arrelament amb el Matarraña i el Maestrazgo de Terol, limitant amb la bellesa de la Tinença de Benifassà, i molt propera a les platges del Mediterrani castellonenc. El paisatge ofereix al viatger la successió d'altes muntanyes i valls obertes. Aquests espais naturals es converteixen en el millor escenari per als esports d'aventura i de muntanya, per a recórrer ermites, santuaris, masies i monuments que emergeixen de la pedra, conèixer l'arquitectura de pedra en sec.

Terra d'impacte, d'espectacle visual, i profunda història. Igual que succeeix a Morella... Cinctorres, Sorita, Forcall, Vilafranca, La Mata de Morella, Castellfort, Portell, Olocau, Palanques, Castell de Cabres, Herbers, Vallibona... Cada lloc guarda història, art, tradicions... i vida.

El temps sembla retingut i els seus pobles conviden a l'assossec i a gaudir d'una rica gastronomia, de l'extens patrimoni artístic, cultural i històric així com d'una extensa xarxa de serveis de turisme rural, allotjaments, restaurants...

Hi ha també un ric llegat cultural que esquitxa els cims amb les ermites i santuaris i rituals festius que es viuen en cada estació. La tardor sembla apuntar al setembre amb la bella festa de La Balma.; A l'hivern, Les Santantonades, festa medieval del foc i de dimonis, botargues, recorre tots els pobles. A la primavera els habitants dels Ports caminen en romiatges i rogacions demanant a la terra i al cel els millors fruits.

Terra aon es creuen els camins, una geografia que uneix Catalunya, Comunitat Valenciana i Aragó

MAPA RUTES ELS PORTS-MAESTRAT

Visita la web Els Ports és Autèntic per a conèixer més la comarca

 

 

 

Oficina de Turisme

Condicions legals

Crèdits

arc·estudi
Ajuntament de Morella Patronat Municipal Turisme de Morella asetmyco MORELLA COMUNITAT VALENCIANA UNIÓN EUROPEA L´oratge