Imatges mapa turístic Morella
  1. Et trobes a
  2. Inici >
  3. Cultura i Patrimoni >
  4. Xarxa de Museus
facebook twitter
Dinosaures de Morella, descobrix la seua vida i els seus misteris
Imatges: 1
Dinosaures de Morella, descobrix la seua vida i els seus misteris

Xarxa de Museusvolver

TEMPS DE DINOSAURIS

Tornen els primers éssers que van habitar Morella

Descobrix el fascinant univers dels dinosauris i la seua història en aquest museu, situat al costat de l'església de Sant Miquel. Morella i Els Ports és terra d'estrats que es van formar entre el Juràsic Superior i el Cretaci Inferior, entre 146 i 98 milions d'anys. L'aigua cobria aquestes valls que han deixat nombroses i valuoses restes de fauna marina i algues calcàries. En el Cretaci, en el terme de Morella, l'evolució origina la formació d'argiles, una característica que ha permès la presència de nombroses restes de dinosauris. Des de fa dècades els paleontòlegs han anat explorant i descobrint aquests tresors, ossos de dinosauris, destacant l'espècie més trobada i estudiada, l'Iguanodon. En aquest museu podem gaudir  d'una reproducció a escala real d'aquest imponent animal que va habitar en aquestes terres. Al costat de l'Iguanodon, Morella posseeix molta més riquesa paleontológica, des de terópodes carnívors fins a enormes herbívors, ornitópodes i cuirassats. El Museu Temps de Dinosaures és un viatge al centre de la terra, on grans i menuts recorren l'apassionant món de la geologia i la paleontología mitjançant la col·lecció de fòssils del Cretaci.


TEMPS D'HISTÒRIA

Morella, enclavament i ciutat estratègica

El gran patrimoni històric d'aquesta ciutat ha anat mostrant-se en aquesta xarxa de museus que encara serà ampliada en un futur. Temps d'Història, situat en la Torre de la Nevera mostra la importància de Morella al llarg dels segles, tenint en compte que aquesta ciutat és encreuament de camins i territoris. En aquest edifici singular podràs recórrer a través de peces arqueològiques i artístiques, documents, maquetes, banderes, armament...els més destacats fets que han situat a aquesta ciutat com estratègica al llarg dels segles en les cròniques històriques. Sobretot el protagonisme de Morella i del Maestrazgo en les Guerres Carlines, amb el general Ramón Cabrera, El Tigre del Maestrazgo com a referent morellà.

 

MUSEU DEL SEXENNI

De sis en sis anys, la calor i el color de la festa

Instal·lat en l'església de Sant  Nicolau, el museu "De Sis en Sis" mostra el valor i la bellesa d'una tradició que roman des de 1673. Les festes del Sexenni són unes de les més antigues del Mediterrani, conservant un patrimoni cultural tan important com la música, de gaita i tambor, les indumentàries i les danses gremials. Un altre d'aquest ric patrimoni històric són els adorns dels carrers morellans. Cada sis anys, la ciutat medieval es prepara per a rebre el Sexenni amb adorns artesanals que realitzen els veïns i veïnes. Si al principi aquest art popular era d'elements vegetals, ara l'ornamentació està realitzada amb fi paper de seda arrissat. El paper arrissat compon atractius dissenys que omplen els carrers medievals. Color, bellesa i tradició que podem gaudir en aquest museu, i conèixer de prop el procés de confecció d'aquests tapissos o adorns. També hi ha una interessant col·lecció fotogràfica de la festa, indumentàries  gremials del Sexenni, música i altres elements tradicionals.

TEMPS D'IMATGE

La mirada morellana

La Torre de Beneito de la muralla morellana acull aquest interessant museu. A través de la imatge de professionals de la fotografia, recorrem la vida morellana de finals del segle XIX i principis del XX. Un viatge per a conèixer de prop tradicions, etnología, costumbrisme, a més de representar un important llegat de la història de la fotografia. El museu inclou la reproducció d'un estudi fotogràfic de principis del segle XX i diverses peces d'indumentària festiva.

 

ESGLÉSIA ARCIPRESTAL DE SANTA MARÍA

La riquesa eclesiàstica en la història

Encara que tota l'Església conforma un museu per la seua riquesa artística i arquitectònica, en la sacristia es troba l'Arxiu-Museu Arciprestal que mostra diverses pintures medievals i que conserva còdex antics sobre la història de Morella. Podem admirar obres d'art dels segles XV al XIX, i diverses i interessants peces de ceràmica, orfebrería creus procesionales com la de San Miquel, peces tèxtils litúrgiques, terns com els de Sant Vicent Ferrer o del Papa Benet XIII. .

 

 

Oficina de Turisme

Condicions legals

Crèdits

arc·estudi
Ajuntament de Morella Patronat Municipal Turisme de Morella asetmyco MORELLA COMUNITAT VALENCIANA UNIÓN EUROPEA L´oratge