Imatges mapa turístic Morella
  1. Et trobes a
  2. Inici >
  3. Passejos, senders i BTT >
  4. Senderisme >
  5. PR-CV 215 Morella - Herbeset
facebook twitter

PR-CV 215 Morella - Herbesetvolver

Distància: 11.6 Km
Temps: 2h 55'.
Dificultat: baixa.
Topografia: 1:25.000 IGN. 545-I, 545-II.
1:50.000 IGN/SGE. 545 (30-21)

 

DOCUMENTS DEL SENDER

Track para GPS

PDF RUTES DE SENDERISME

Ruta en pdf

DESCRIPCIÓ DE LA RUTA

Sender de menut recorregut PR-V 215. Està marcat amb línies blanques i grogues.

Sortirem de Morella per la Porta de Sant Miquel en direcció a l'aqüeducte medieval. Passat el primer tram d'aqüeducte ens desviem a la dreta, per carretera, cap al segon tram. En arribar, trobem un indicador que ens desvia a l'esquerra per un assegador. Comencem a pujar per aquest camí. El camí comença a planejar. Trobem una cruïlla amb una pista que té una tanca per al bestiar. Fins aquí la ruta coincideix amb la que va de Morella a Xiva de Morella. Seguim per la pista de la dreta.

Passem per la Masia de l'Aljub i arribem a la carretera N-232. Seguim a la dreta per un camí al costat de la carretera que es queda a la nostra esquerra. Més endavant creuem la carretera per un pas inferior. Seguim recte per un camí amb molta pedra solta i en pujada. Després d'una corba, aquest camí segueix en direcció nord-est, fins arribar a la Font de Vinatxos. Des d'aquí la ruta segueix per una pista asfaltada en direcció a la Masia de la Carcellera.

Arriba un moment en què la pista asfaltada descendeix amb diverses revoltes. En aquest tram, el PR fa drecera per una corba seguint a l'esquerra després d'un pas canadenc. Posteriorment reprén la pista per desviar-se, uns metres més endavant, una altra vegada cap a l'esquerra. Descendim entre el bosc fins al barranc que, aigües avall, forma el naixement del riu Cervol (o riu de les Corses). Remuntem per la part oposada del barranc seguint les marques del PR. Arribem a una pista forestal que ve de la Masia de la Carcellera. El camí segueix per l'esquerra de la pista, gairebé paral·lel. En direcció nord, nord-est, entre un bosc de pins, seguim pujant. S'arriba a un canvi de vessant en el qual hi ha una tanca per al bestiar. Ens endinsem en un barranc que creuarem. El camí arriba a una pista que continuem per l'esquerra en pujada.

Més endavant, en un revolt tancat a la dreta, abandonem la pista seguint un camí a l'esquerra que puja paral·lel a una paret de pedra. En arribar a la part alta, girem a la dreta fins retrobar la pista que anteriorment hem deixat. Seguirem per la pista per l'esquerra, uns 150 metres i l'abandonem seguint la sendera marcada a la dreta. El camí s'introdueix en un petit barranc flanquejat per parets de pedra. Arriba un moment que s'abandona el barranc a la dreta, remuntant el vessant i, posteriorment, reprenent la direcció cap a la qual ens dirigíem. Ens trobem una tanca per al bestiar. El camí segueix pujant fins trobar una pista que ens porta a la carretera CV-105. Seguim per la carretera a la dreta fins a trobar l'entrada a Herbeset.

 

Oficina de Turisme

Condicions legals

Crèdits

arc·estudi
Ajuntament de Morella Patronat Municipal Turisme de Morella asetmyco MORELLA COMUNITAT VALENCIANA UNIÓN EUROPEA L´oratge